Drie veel gemaakte juwelenfouten

Gepubliceerd door Margo Cooman op

Heb jij weleens juwelen gekocht, maar kreeg je al snel spijt van je aankoop? Misschien kleurde je huid wel groen of verloor het juweel na twee weken al haar glans. Herkenbaar? Geen zorgen, je bent niet de enige! In dit artikel geven wij drie tips om nooit meer teleurgesteld te worden.

 

1. WEET WELKE MATERIALEN JE KOOPT

Het is niet omdat een juweel een gouden of zilveren kleur heeft, dat dit ook betekent dat deze van kwaliteitsvolle materialen zijn gemaakt. Echte gouden of zilveren sierraden hebben dan ook een duurdere aankoopprijs, maar natuurlijk zijn deze kostbare edelmetalen hun investering meer dan waard. 

Om kosten te drukken worden juwelen vaak gemaakt van brass of nikkel. Deze materialen verkleuren permanent na verloop van tijd en veroorzaken in vele gevallen allergische reacties - dit is voornamelijk het geval met nikkel, een materiaal dat wij bij Belmia altijd afraden. 

Juwelen die gemaakt zijn van echt zilver, zoals de juwelen van Belmia, zijn altijd een goede keuze. Deze juwelen zullen geen groene kringen achterlaten op je huid, zullen niet permanent verkleuren en veroorzaken geen allergische reacties. Een echte aanrader op lange termijn!

Lees hier meer over de materialen die Belmia gebruikt. 


2. MAAK JE JUWELEN REGELMATIG SCHOON

Juwelen draag je tegen de huid en komen vaak in contact met parfum, bodycrème, zweet, haarspray... en net zoals je je kleren regelmatig moet wassen moeten juwelen ook worden onderhouden. 

Je juwelen schoonmaken voorkomt oxidatie en zorgt ervoor dat je juwelen hun sublieme glans behouden. Belmia geeft daarom bij elke aankoop een gratis zilverpoetsdoekje mee, zo kan je zelf je juwelen schoon houden en opblinken. Naast een schitterende glans, zorgt het zilverpoetsdoekje er ook voor dat er een anti-vuillaagje rond het juweel wordt gelegd. 

Wij raden aan om je juwelen minstens één keer per maand schoon te maken met het zilverpoetsdoekje. 

Lees hier hoe je het zilverpoetsdoekje gebruikt.


3. ZORG VOOR VARIATIE 

Als je iedere dag dezelfde oorbellen draagt zonder ze uit te doen gaat vuil zich opstapelen op plaatsen die je niet zo makkelijk zelf kan zien.

Een van de meest voorkomende plaatsen waar vuil zich opstapelt, is achteraan een stud oorbel (aan de achterkant van je oor). Op deze plaats blijven restanten van producten zoals shampoo, foundation, … hangen en gaan ze zich verzamelen achter je oorbel. 

We raden je daarom aan om je day-to-day oorbellen regelmatig uit te doen en ze (inclusief de zirkonia steentjes) op te blinken met een zilverpoetsdoekje van Belmia.

Of nog beter: wissel gewoon eens wat vaker van oorbellen! Er zijn natuurlijk veel oorbellen die wel bij iedere outfit passen, but who doesn't love a little variation? 

Op zoek naar een leuk nieuw paar om je collectie mee uit te breiden? Neem dan hier een kijkje! 

← Vorig Artikel Volgend Artikel →Schrijf een reactie