The power of 925 sterling zilver

Gepubliceerd door Margo Cooman op

Juwelen worden van verschillende soorten metalen gemaakt, hoe langer een metaal mooi blijft zonder te verkleuren of vergaan, hoe edeler een metaal is. Zilver en goud zijn de meest populaire edelmetalen, omdat ze van hoge kwaliteit zijn en met veel te combineren vallen.

  

Alle juwelen van Belmia zijn gemaakt van kwaliteitsvolle materialen zoals 925 sterling zilver.

  

Bestaan er dan verschillende soorten zilver? En wat betekent '925 zilver' of 'sterling zilver'? En hoe onderhoudt ik mijn zilveren juwelen het beste om ze levenslang te kunnen gebruiken? Lees het hier allemaal!

 

Wat is 925 sterling zilver?

Puur zilver of fijn zilver is te zacht om juwelen van te maken, daarom worden zilveren juwelen gemengd met andere metalen om het juweel sterker te maken.

 

Sterling zilver of 925 zilver betekent dat het juweel van 92,5% fijn zilver is gemaakt. De overige 7,5 zijn andere metalen die het juweel sterker maken en tegelijk de elegante zilveren kleur behouden.

 

Je kan 925 sterling zilveren juwelen herkennen aan de ‘925’ of 'S925' die in het juweel is gegraveerd.

 

Wat zijn de voordelen van 925 sterling zilver?

Vele goedkope juwelen worden gemaakt van goedkope metalen zoals messing of nikkel. Deze slechte metalen zijn erom goedkoop waardoor de productie van deze juwelen heel goedkoop is.

 

Goedkope metalen zorgen er vaak voor dat juwelen groene strepen op je lichaam achterlaten en er na een maand niet meer mooi uitzien. Daarnaast kunnen sommige goedkope metalen ook slecht zijn voor je gezondheid, door bijvoorbeeld huidirritaties of allergieën te veroorzaken.

 

Juwelen die van edelmetalen zijn gemaakt, zoals 925 sterling zilver, daarentegen zijn duurder maar zijn van veel betere kwaliteit.

 

 

Waarom zijn sommige 925 sterling zilver juwelen goudkleurig?

Soms zijn 925 sterling zilveren juwelen goldplated. Dit betekent dat er een goudkleurig laagje rond de juwelen zit, dit zorgt ervoor dat de juwelen betaalbaarder zijn dan massief gouden juwelen.

 

Hoe onderhoud ik 925 sterling zilveren juwelen?

Alle juwelen die je bij Belmia koopt zijn gemaakt van 925 sterling zilver. Deze juwelen kunnen levenslang meegaan als ze goed worden onderhouden, daarom kan je juwelen bekijken als een sierlijke investering in plaats van als vervangbaar.

 

Om je zilveren juwelen levenslang bij te houden is het belangrijk om de juwelen regelmatig te poetsen met zilverpoets. Dit kan je makkelijk doen met het zilverpoetsdoekje dat je bij een bestelling van Belmia gratis krijgt. Deze zilverpoetsdoekjes geven je sieraden weer een oogverblindende glans binnen enkele minuten!

 

Naast zilverpoetsdoekjes kan je ook vloeibare zilverpoets gebruiken of zilverpoets in de vorm van een crème. Let er wel op dat vloeibare zilverpoets niet in contact mag komen met steentjes op sieraden.

 

Als je zilveren juwelen regelmatig poetst voorkom je dat sieraden dof worden of verkleuren. Daarnaast kan je nog een aantal tips toepassen om zo lang mogelijk van jouw elegante juwelen te genieten:

 

 ✔ Bewaar je zilveren juwelen op een donkere, droge en zachte plaats als je ze niet draagt. Je kan de Belmia-verpakking gebruiken die je bij elke bestelling gratis krijgt. Of je kan je al je juwelen samen bewaren in een sieradenkistje.

 

 ✔ Ga niet zwemmen met je juwelen. Alle chemische stoffen in het zwembad zoals chloor of het zout in de zee zijn niet goed voor zilveren juwelen.

 

 ✔ Spuit geen parfum op je juwelen. In parfum zit namelijk alcohol.

 

 ✔ Als je je juwelen dag en nacht draagt, passeer dan minstens één keer per week met zilverpoets over je vaakst gebruikte juwelen.

 

 Zo, nu je een kenner bent geworden over 925 sterling zilver en nu je weet hoe je de juwelen onderhoudt kan je levenslang genieten van je prachtige juwelen. Veel plezier ermee!

Alles over Belmia juwelen en accessoires

RSS